Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Οι αποφάσεις της ΕΕ επιβραβεύουν τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

Τοποθέτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ  στην Ευρωβουλή
Στη συζήτηση για το προσφυγικό παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της ΕΕ οδηγούν σε μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα και σε απελάσεις
. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην ομιλία του τα παρακάτω:
"Τόσο ο λεγόμενος "Οδικός Χάρτης" για τη Σένγκεν όσο και η κοινή δήλωση της χθεσινής Συνόδου επιβραβεύουν τον εγκλωβισμό χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, θεωρώντας τον ως αφετηρία και δεδομένο. Επιβεβαιώνουν ότι τα κλειστά σύνορα κι οι έλεγχοι, οι απελάσεις μέσα από τη διαλογή, δεν είναι πολιτική μόνο της Αυστρίας ή των χωρών του "Visegrad", αλλά ενιαία πολιτική της ΕΕ κλεισίματος της στρόφιγγας, με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης.
Κόντρα και στη συνθήκη της Γενεύης, η ΕΕ όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ως πρόσφυγες τους Αφγανούς που είναι θύματα κι αυτοί των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αλλά τώρα ακόμα και τους Σύριους τους βγάζει... οικονομικούς μετανάστες προς απέλαση στην Τουρκία.
Όσο για τον Κανονισμό του Δουβλίνου, επανέρχεται ενισχυμένος μαζί με νέους περιορισμούς στη χορήγηση ασύλου σαν αυτούς που μόλις πέρασε η Γερμανία και μεθοδεύουν κι άλλα κράτη, ενθαρρύνοντας τις φασιστικές ορδές. Κι όλα αυτά με το ΝΑΤΟ χωροφύλακα στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, νομιμοποιώντας τις προκλητικές αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την αστική τάξη της Τουρκίας, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που προκαλεί την προσφυγιά.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σημαίνει να μεταφερθούν άμεσα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Σημαίνει προσωρινοί χώροι ανθρώπινης, αξιοπρεπούς φιλοξενίας. Αλληλεγγύη σημαίνει ένταση της πάλης ενάντια στην πολιτική καταστολής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων των κρατών μελών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη μήτρα του, το καπιταλιστικό σύστημα.".
08-03-2016                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: