Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Δενδροφυτεύτηκε το Δημοτικό σχολείο Γαλάτιστας

....Χαμός σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Γαλάτιστας. Τρείς γενιές σε ένα . Παιδιά γονείς ακόμα και παππούδες μαζί με τους δασκάλους γίνανε  ….ΕΝΑ. 






  Οι …μεγάλοι ανταποκρίθηκαν , και ήταν αρκετοί, στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, και με τσάπες, φτυάρια, κασμάδες «με το χαμόγελο στα χείλη» που λέει το άσμα πρωί πρωί πήγαν στο Σχολείο για την δενδροφύτευση


 Από κοντά και η τοπική «εξουσία»-  μαζί με το ειδικό προσωπικού της Δημοτικής Κοινότητας αλλάξανε την μέχρι χτες όψη του σχολείου. Δενδροφυτεύτηκαν όλοι οι χώροι με διάφορα δένδρα αλλά και με ποικιλία φυτών. Από κοντά και οι μικροί μαθητές που συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον ποιος θα φυτέψει καλύτερα.





Και το μεσημέρι το, μέχρι πριν, μελαγχολικό τοπίο άλλαξε όψη. Έγινε ποιο χαρούμενο και δίνει μια αισιοδοξία για το μέλλον. Από δω και πέρα χρειάζεται φροντίδα. Στις επόμενες μέρες  πιστεύουμε ότι θα μπουν και τα λάστιχα ποτίσματος για να κάνει ποιο εύκολο το πότισμα. 











Κι ένα κουίζ. Ποιος από τους δυο ήρθε πρώτος, ποιος δεύτερο, Ποιός έφυγε πρώτος, ποιος δεύτερος
Και τα δεντράκια αυτά και τα φυτά είναι «μικρά παιδιά» που θέλουν τη δική τους φροντίδα για να ριζώσουν καλά. Από την πλευρά μας – αυτό που θα προτείνουμε ίσως να το έχουν σκεφτεί οι δάσκαλοι αλλά ήταν κάτι που «τω καιρώ εκείνω» το εφαρμόζαμε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο- να «μοιραστεί» ο δενδροφυτεμένος χώρος στις 3 τελευταίες τάξεις που η κάθε μία θα αναλάβει την περιποίηση του.
Και η  ΕΞΟΥΣΙΑ. Από αριστερά ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Λακρός, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαλάτιστας Μανόλης Σειράς, ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σιδέρης,,ο παππούς ο Κώστας και στο άκρο δεξιά ο Δημοκοινοτικός σύμβουλος Κατάκαλος Μαλάμης



 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε όσους – γονείς, δασκάλους μαθητές – που έβαλαν το χεράκι τους στην δενδροφύτευση.



Η ανάπαυλα του ...στρατιώτη

 Στις φωτογραφίες και στο video που ανεβάζουμε, συμμορφωθήκαμε στην υπόδειξη της Δ/ντρίας και αποφύγαμε στα πλάνα να υπάρχουν μαθητές. Και για να μην μπούμε στον πειρασμό να ανεβάσουμε κάτι ΔΕΝ «τραβήξαμε» ΟΥΤΕ ΜΙΑ.  Λυπούμαστε όμως που δεν μπορούμε δώσουμε τη χαρά στα παιδιά να ....σηκώσουν φωτογραφίες τους για να έχουν να θυμούνται αυτή τη μέρα. 

  Θα ήταν αποτυπωμένη η χαρά των παιδιών την ώρα που με τα μικρά τους χεράκια σκαλίζανε το χώμα και φυτεύανε τα φυτά και θα είχαν κάτι να θυμούνται από τα …μικρά τα τους. Ελπίζουμε για λογαριασμό του σχολείου να ...τράξηξαν φωτογραφίες δάσκαλοι για να έχουν στο αρχείο του σχολείου.

 . Σε λίγο καιρό , πιστεύουμε, πως θα καλλωπιστεί και ο εξωτερικός χώρος που  είναι αρμοδιότητα της Δ.Κ.













Ένα καφεδάκι για ξεκούραση. και οι γυναίκες δώσανε βροντερό παρόν στην δενδροφύτευση







1 σχόλιο:

president είπε...

ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.