Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«Ποινική Δίωξη σε βάρος Αναπληρωτή Υπουργού της Κυβέρνησης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος»

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η του βουλευτή Χαλκιδικής της Ν.Δ. Γεωργίου Βαγιωνά και άλλων βουλευτών
ΠΡΟΣ: Τον  Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Νικόλαο  Παρασκευόπουλο


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σε πρόσφατη εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM 99,5  ‘Σεμνά και Ταπεινά’ καθώς και στο από 11-2-2016 δημοσίευμα της εφημερίδας ‘ΤΑ ΝΕΑ’, στη στήλη ‘Στίγμα’ του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου αναφέρεται ότι εξωκοινοβουλευτικός Αναπληρωτής Υπουργός της παρούσας Κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο κος Κωνσταντίνος Φωτάκης κατηγορείται για το έγκλημα της απιστίας που διέπραξε σε δημόσιο φορέα και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη από τον αρμόδιο εισαγγελέα για την πράξη της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ποσό ορισμένων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και παρόλο που η αρμόδια ανακρίτρια έχει το σχετικό φάκελο ήδη από τον Οκτώβριο 2014 δεν έχει καλέσει για κατάθεση ούτε τον εν λόγω Αναπληρωτή Υπουργό ούτε κανέναν από τους λοιπούς συγκατηγορούμενους του, οι οποίοι αριθμούνται περί τους δέκα.
            Τα ως άνω αποκτούν ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία, καθότι ο ως άνω Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας έχει τοποθετηθεί στον ίδιο τομέα στον οποίο απασχολείτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται για απιστία. Αναφέρεται μάλιστα ότι έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να νομιμοποιήσει αναδρομικά αυτές τις πράξεις.
                       
Επειδή, ο ως Άνω Αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε δημόσιο φορέα ορισμένων εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή δημόσιο χρήμα και κονδύλια περί του 1,2-1,3 δις Ευρώ.
Επειδή, η σχετική δικογραφία βρίσκεται ήδη στην αρμόδια ανακρίτρια εδώ και ενάμιση χρόνο, χωρίς καν να έχουν κληθεί να καταθέσουν οι βασικοί κατηγορούμενοι.
Επειδή, η συγκεκριμένη υπόθεση εγείρει, πλην των ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων, τεράστια ζητήματα πολιτικών ευθυνών της Κυβέρνησης, η οποία επέλεξε να τοποθετήσει εξωκοινοβουλευτικό Υπουργό, ο οποίος ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων του κατηγορείτο για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

1.     Αληθεύουν οι σοβαρότατες κατηγορίες οι οποίες διατυπώθηκαν στα ως άνω ΜΜΕ εις βάρος Αναπληρωτή Υπουργού της Κυβέρνησης;
2.     Έχετε λάβει προσωπικά γνώση της υπόθεσης και αν ναι για ποιο λόγο η συγκεκριμένη δικογραφία βρίσκεται κολλημένη για ενάμιση χρόνο στην αρμόδια ανακρίτρια;
3.     Τι προτίθεστε να κάνετε για να επιταχυνθεί η δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και να αποδοθεί η δικαιοσύνη στην εν λόγω υπόθεση;




Οι Ερωτώντες Βουλευτές 

Δεν υπάρχουν σχόλια: