Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Με 5 σφαίρες, τα καταχικά στρατεύματα του Ισραήλ, δολοφόνησαν μια γυναικα

TEΛ AΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Μία 34χρονη Παλαιστίνια οδηγός ΙΧ από το χωριό Χουσάν της Δυτικής Οχθης εκτελέστηκε εν ψυχρώ, με τουλάχιστον πέντε σφαίρες, από τα κατοχικά στρατεύματα, με το πρόσχημα πως επιχείρησε να πέσει πάνω σε φυλάκιο του ισραηλινού στρατού, νωρίς χτες το πρωί, στη διασταύρωση του εποικισμού Γκας Ετζιόν.

Οι ισραηλινές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα επιτέθηκε σε ισραηλινό στρατιώτη και ότι είχε στο αυτοκίνητό της ένα μαχαίρι.
Την εκδοχή των κατοχικών αρχών απέρριψε ο πρόεδρος του παρακείμενου κοινοτικού συμβουλίου Χουσάν, Χασάν Χαμαμέχ, λέγοντας ότι η 34χρονη Αμανί Σαμπατίν έπεσε θύμα «καθαρής εκτέλεσης» από τις κατοχικές αρχές.
Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες στα εδάφη της Δυτικής Οχθης συζητήθηκε την Πέμπτη ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αξιωματούχους ασφαλείας, με τους πρώτους να διαμηνύουν την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, PLO, να τερματίσει η Παλαιστινιακή Αρχή τη συνεργασία ασφαλείας με το Ισραήλ, σε περίπτωση που «συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση». Παρόμοια προειδοποίησε είχε απευθύνει τον Οκτώβρη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς.
Ξεκινά η περιοδεία Μπάιντεν
Η εκρηκτική κατάσταση στα Παλαιστινιακά εδάφη και η πιθανότητα επανέναρξης της ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας, που έχει ανασταλεί από τον Απρίλη του 2014, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, καθώς σήμερα ξεκινά πενθήμερη περιοδεία στην περιοχή ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν θα έχει τις επόμενες μέρες ξεχωριστές συναντήσεις με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, Ρ. Ρίβκιν, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: