Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Δήλωση της Ε.Ο. του ΚΚΕ σχετικά με την καθυστέρηση απάντησης σε ερώτησή της για τις μεθοδεύσεις "κοινής φύλαξης συνόρων από Ελλάδα - Τουρκία" από την ΕΕ

Τέσσερις ολόκληροι μήνες έχουν περάσει χωρίς να απαντήσει η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής Φ. Μογκερίνι στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ η οποία κατήγγειλε - ήδη από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους - τις μεθοδεύσεις της ΕΕ για "κοινή φύλαξη συνόρων από την Ελλάδα και την Τουρκία".


Η «κωλυσιεργία» αυτή και μάλιστα σε ερώτηση υψηλής προτεραιότητας (που η Ευρ. Επιτροπή υποχρεώνεται να δώσει απάντηση εντός τριών εβδομάδων) μόνο τυχαία δεν είναι. Τα σενάρια "συνδιαχείρισης" του Αιγαίου προωθούνται με την απαράδεκτη απόφαση εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην περιοχή με πρόσχημα το προσφυγικό, μια απόφαση που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΕΕ, με την άμεση εμπλοκή της Φρόντεξ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θίγοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Βάση αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων αποτελούν οι οξυμένοι ανταγωνισμοί για την εξασφάλιση των μονοπωλιακών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή με παρεμβάσεις στήριξης της Τουρκίας στον ανταγωνισμό της με τη Ρωσία. Η ΕΕ  για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων επιδιώκει την αναβάθμιση του ρόλου της. Για αυτό δρομολογεί τη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής που με τις ενισχυμένες αρμοδιότητές της έρχεται να αντικαταστήσει τη Φρόντεξ. Στα σχέδια της ΕΕ περιλαμβάνεται και η συγκρότηση "μόνιμου πολιτικοστρατιωτικού αρχηγείου" της ΕΕ, την οποία μάλιστα έσπευσε να υιοθετήσει ως "λαγός" το Ευρωκοινοβούλιο σε πρόσφατο ψήφισμά του τον Ιανουάριο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να εναντιωθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους που φέρνουν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων προσφύγων, απαιτώντας καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς όπως και την άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την ευρύτερη περιοχή. Με την πάλη και τη συμμαχία του ο λαός να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και με τη δική του εξουσία να επιβάλλει την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

                        
01-03-2016                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: