Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Βαρύ πλήγμα της ΕΕ στους φτωχούς ελαιοπαραγωγούς η συμφωνία της με την Τυνησία για αδασμολόγητη εισαγωγή ελαιολάδου.

Το ΚΚΕ καταψήφισε στο ευρωκοινοβούλιο τον Κανονισμό της ΕΕ για «την εφαρμογή έκτακτων αυτόνομων εμπορικών μέτρων για τη Δημοκρατία της Τυνησίας», που καταφέρει βαρύ πλήγμα στους φτωχούς ελαιοπαραγωγούς της χώρας μας. Αιτιολογώντας την αρνητική της ψήφο η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συμφωνία, τονίζοντας τα εξής:


«H εμπορική συμφωνία ΕΕ - Τυνησίας, που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, για την αδασμολόγητη εισαγωγή στην ΕΕ 75.000 τόνων ελαιολάδου για τα έτη 2016 και 2017 αποτελεί ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους φτωχούς ελαιοπαραγωγούς της Ελλάδας.

Η συμφωνία έρχεται την ίδια στιγμή που η ΚΑΠ της ΕΕ έχει επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους αγρότες σε όλη την ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, μαζί με τους «εταίρους της» ΕΕ και ΔΝΤ, επιδιώκει την χαριστική βολή στη φτωχομεσαία αγροτιά με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της. Συμπίπτει με την προσπάθεια που γίνεται για να χτυπηθεί ο δίκαιος αγώνας της φτωχής αγροτιάς με κατασταλτικά μέτρα επέμβασης των εισαγγελέων επειδή παλεύουν στα μπλόκα για την επιβίωσή τους και αυτό είναι το "έγκλημά" τους.

Τα ψέματα της ΕΕ και των κομμάτων της, ότι η συμφωνία με την Τυνησία γίνεται για να βοηθήσουν δήθεν τη χώρα αυτή και το λαό της να «αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία» και να «προωθήσουν τον εκδημοκρατισμό της» δεν παραπλανούν κανέναν.

Ο βασικός στόχος της συμφωνίας είναι να ρίξει την τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο, ώστε μεσάζοντες και μεγαλέμποροι να συνεχίσουν να αγοράζουν φτηνά και να πουλάνε ακριβά. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγοράζουν πανάκριβα το λάδι, ενώ οι φτωχοί παραγωγοί σε Τυνησία και Ελλάδα θα είναι δέσμιοι της εκμετάλλευσης των μεσαζόντων και των μεγαλεμπόρων. Η συμφωνία υπηρετεί αποκλειστικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα της μεταφοράς, εξαγωγής-εισαγωγής, διάθεσης και εμπορίας.

Η φτωχή αγροτιά να βγάλει κι από αυτό τα συμπεράσματά της. Ο δικός της δρόμος είναι η πάλη της σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους που τα υπηρετούν.".

                        

01-03-2016                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: