Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από την Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δ. Πολυγύρου

Φίλοι/ες συνδημότες: Εκατομμύρια άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν εξαναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες τους και να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Ο κατάλογος των χωρών που πραγματοποιούνται πολεμικές συρράξεις διαρκώς μεγαλώνει (Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη κ.α.).
Το μεταναστευτικό κύμα (από Ασία και Αφρική προς Ευρώπη) παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Στις μέρες μας συντελείται μια από τις μεγαλύτερες βίαιες μετακινήσεις πληθυσμού της σύγχρονης ιστορίας. Η μεγαλύτερη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αλλά και από την δική μας πατρίδα, έχουν τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης μεταναστεύσει τα δικά μας παιδιά. Δυστυχώς οι πρόσφυγες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, αλλά επίσης έχουν να αντιμετωπίσουν συρματοπλέγματα, στρατούς, στρατόπεδα συγκέντρωσης, δουλεμπόρους, θαλάσσια κύματα. Έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες, την πείνα, τον ρατσισμό και την ανθρώπινη εκμετάλλευση.                        

Η Δημοτική «Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου», θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αγκαλιάζει αυτές τις μέρες όλη τη χώρα, καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες να βοηθήσουν στην συγκέντρωση τροφίμων. Με το ελάχιστο που μπορούν στις δύσκολες και για τους ίδιους οικονομικές συνθήκες.
Φιλοδοξία μας είναι η διαρκής συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε τοπικό επίπεδο και η άμεση και συνεχής αποστολή αυτών στα στρατόπεδα των προσφύγων.
Καλούμε λοιπόν όποιον/όποια θέλει να βοηθήσει να προσκομίσει οτιδήποτε μπορεί από την λίστα που ακολουθεί στον χώρο της Δημοτικής Κίνησης στα γραφεία της στον Πολύγυρο στο παλιό δικαστικό μέγαρο στον 2ο όροφο.
Φυσικά η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όποιον/όποια θέλει να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθεια και με την φυσική του παρουσία στις μέρες που θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις μας στην Ειδομένη.
Μπορείτε να φέρετε: Γάλατα-χυμούς-μπισκότα-καραμέλες. Επίσης τρόφιμα που θα μαγειρευτούν από εθελοντές/εθελόντριες και θα μεταφερθούν ως συσκευασμένες μερίδες (μακαρόνια, φασόλια, φακές, ρύζια κ.α).
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  Πρωινές ώρες: 2371021935  -6945306173 Ιωάννα  Απογευματινές ώρες: 6944688076 Χρήστος  - 6936789259 Βασίλης 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΕΝΟΣ HOT SPOT ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ?
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΔΗ,ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ(ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ),ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Κ.Α.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ,ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ GAY HOT SPOT ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!!ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΑΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΚΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ
Υ.Γ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΛΑ?

Ανώνυμος είπε...

Και για τους Έλληνες που πεινάνε,κοιμούνται στους δρόμους και αργοπεθαίνουν
τι κάνετε κύριοι της Ενωτικής Κίνησης? Ευχολόγια!!
Η υποκρισία σας περισσεύει...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και το κλειστό της ομάδας Μπάσκετ!

Ανώνυμος είπε...

Για αυτούς φροντιζει ο Τσιπρας με τον Μητσοτάκη τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο!