Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Στο Σοχό ....ταξέδεψε την Κυριακή η "ΚΑΜΗΛΑ" μας

 Όταν ακούστηκε ότι η "ΚΑΜΗΛΑ" θα πάει στο Σοχό, είχα εκφράσει την αντίθεση μου. "Δεν θα κάνουμε την "ΚΑΜΗΛΑ" καρναβάλι είχα πει". Την ίδια άποψη είχαν κι άλλοι.




Το πόσο λάθος ήταν αυτή η θέση μου αποδείχτηκε στο "ξιανέχωμα". Ίσα ίσα το αντίθετο ήταν. Ήταν μια προβολή του εθίμου μας όχι μόνο στους κατοίκους του Σοχού αλλά και στους επισκέπτες.








Και δεν είμασταν οι μόνοι που ....μετακομίσαμε το έθιμο μας εκεί. Ήταν και άλλες πόλεις και σύλλογοι. Ήταν ο Λαογραφικός όμιλος Βλάχων και Φίλων Λαϊλιά Σερρών, η Ανθή Σερρών με τους "Μπαμπούγερους",τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου με τα "Σούρβα",ήταν η Νικήσιανη με τον "ΑΡΑΠΗ" τους.









Μια μια διαφορά. Στα δρώμενα αυτών των συλλόγων συμμετείχαν και οι νέοι και οι νέες τους, ενώ από μας "έλαμψαν" με την απουσία τους. Πήγαμε την "ΚΑΜΗΛΑ" χωρίς Τζαμαλάρηδες. Θα μου πείτε ότι δεν συμμετέχουν στο έθιμο στο χωριό- κάποιοι ελάχιστοι συμμετέχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα- και θέλω να ακολουθήσουν και "εκτός έδρας";  




Ευτυχώς που μας ....ξελάσπωσε το χορευτικό μας, που και σ΄αυτό συμμετέχουν μόνο γυναίκες. Και από εδώ, από το χορευτικό, απουσιάζουν και οι νέες και οι νέοι, αλλά και οι άνδρες.









Συμμετέχουν οι γυναίκες τους , οι μανάδες τους ακόμα και οι γιαγιές τους αλλά αυτοί μάλλον θέλουν ....κόσκινο. Και με μαθηματική ακρίβεια, σε λίγα χρόνια, από τη στιγμή που δεν συμμετέχει η νεολαία μας σ΄αυτές τις εκδηλώσεις δεν θα βρίσκεται άνθρωπος για να διατηρηθούν.



Άριστη  και η φιλοξενία μας από τον Αντιδήμαρχο και τους άλλους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού που μας δεξιώθηκαν όλους μας. 





 Το ακούσαμε και επειδή τέτοια πράγματα πρέπει να λέγονται - όσο κι αν δεν το θέλει ο άλλος -  για να μαθαίνει ο κόσμος, πως το λεωφορείο που πήγε την "ΚΑΜΗΛΑ" στο Σοχό το πλήρωσε από την τσέπη του ο Αντιδήμαρχος μας ο Αλέκος ο Λακρός. (Συγνώμη Αλέκο αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω μια και το άκουσα),

Να πούμε ακόμα πως αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι του χωριού μας που ήρθαν με τα δικά τους αυτοκίνητα. 







 Αξίζουν τα συγχαρητήρια και σ' αυτούς που χόρεψαν την "ΚΑΜΗΛΑ". Πρέπει να πούμε ακόμα πως η "ΚΑΜΗΛΑ" μεταφέρθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σιδέρη και το "cone", να παρουσιάσουμε την "ΚΑΜΗΛΑ" στο Σοχό έγινε από τον τοπικό σύμβουλο Κατάκαλο Μαλάμη μια και εκεί έχει ιδιαίτερους δεσμούς. 






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ 35Η ΦΩΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ?